Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

22. 03. 2018. 15:28 >> 15:27
4

POTREBNA SAGLASNOST VLADE

B.Polje: Inicijativa za ulicu "21. maj"

Predsjednik Crnogorske kulturne mreže (CKM) Aleksandar Damjanović predao je predsjedniku Opštine Bijelo Polje Petru Smoloviću inicijativu da ta opština dobije ulicu "21. maj".

Smolović je, kako je saopšteno iz bjeloposljke Opštine, prihvatio inicijativu, koju će proslijediti nadležnim radnim tijelima Skupštine Opštine na dalju proceduru.

On je istakao da će Opština za tu inicijativu tražiti saglasnost Vlade Crne Gore za njenu realizaciju, jer na osnovu postojećeg zakona ne bi mogla biti realizovana.

"Smolović se zahvalio predstavniku CKM što su ovu inicijativu uputili našoj opštini, koja je uvijek baštinila crnogorske tekovine i vrijednosti. Predsjednik Smolović je tokom razgovora upoznao Damjanovića sa projektima za mlade, koje ima u planu da realizuje u narednom periodu", navodi se u saopštenju.

Predsjednik CKM je ocijenio da će inicijativa doprinijeti jačanju tekovina 21. maja.

"Tokom razgovora Damjanović je istakao uvjerenje da će i ostale opštine sa sjevera slijediti primjer našeg grada kako se treba odnositi prema crnogorskim vrijednostima. Damjanović je posebno izrazio zadovoljstvo ambicioznim planom naše opštine za poboljšanje statusa mladih u Bijelom Polju", kazali su iz Opštine Bijelo Polje.

Podsjećaju da su shodno Odluci o određivanju naziva ulica, mostova i parkova u Bijelom Polju od 01. juna 2015. određeni nazivi javnih saobraćajnih površina i svih drugih površina namijenjenih kretanju unutar građevinskog područja grada.

"Ova Odluka je donesena u skladu Uredbom Vlade Crne Gore o načinu označavanja naziva naselja, ulica, trgova i zgrada i sadržaju i načinu vođenja evidencije i drugim pozitivnim propisima. Jasno je da svaka ulica, park i most mora imati naziv, a na području opštine Bijelo Polje ne mogu biti dvije ili više ovih javnih površina sa istim nazivom, stoga će se uputiti informacija nadležnom Sekretarijatu za saobraćaj da dostavi podatke o raspoloživim lokacijama sa teritorije opštine Bijelo Polje", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније