Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

22. 03. 2018. 07:39 >> 08:21
2

MITROVIĆ TVRDI

Nema rizika od većih poplava

Direktor Hidrometeorološkog zavoda Luka Mitrović rekao je da, uprkos rastu vodostaja Bojane i Skadarskog jezera, nema opasnosti od većih poplava u priobalnom području.

 

Mitrović je za Javni servis rekao da se, kad je riječ o jutrošnjim podacima, situacija na Bojani i Skadarskom jezeru nije promijenila, iako tokom noći nije bilo padavina.

On je saopštio da je jezero nastavilo da raste zbog priticanja vode iz pritoka Morače, Cijevne i Rijeke Crnojevića, te velike količine vode iz akumulacije Drima.

"Dobro je da će doći do promjene pravca vjetra, temperature će biti niže, biće snijega i to će relaksirati situaciju, pa ne vidim veći rizik za pojavu većih poplava. Već juče je nadmorska visina Skadarskog jezera bila devet metara, a sve preko devet metara su veoma visoke vode i rizik za objekte i naselja", rekao je Mitrović.

Kazao je da za sada nema opasnosti od poplava, ali upozorava da se već naredne sedmice očekuje porast temperature i novi talas padavina.

"Tako da ćemo pratiti situaciju i obavještavati javnost. Najavljeni sjeverni vjetar će pogodovati da se spusti vodostaj jezera i da se pripremi situacija za nove padavine i topljenje snijega", rekao je Mitrović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније