Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

21. 03. 2018. 20:30 >> 20:26

UNIVERZITET CG

Saradnja sa univerzitetima iz SAD duža od pola vijeka

Saradnja sa američkim univerzitetima ima tradiciju dužu od pola vijeka, saopštio je rektor Univerziteta Crne Gore, Danilo Nikolić i dodao da postoji mogućnost njenog probudljivanja.

On se sastao danas sa šefom Odjeljenja za medije i kulturu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici, Džefom Adlerom i razgovarao o mogućnostima produbljivanja saradnje sa američkim univerzitetima i mrežom alumnista američkih obrazovnih programa u Crnoj Gori.

Iz Univetziteta je saopšteno da je na sastanku razgovarano o mogućnosti uspostavljanja saradnje Univerziteta Crne Gore sa američkim univerzitetima.

„Prvi ugovor koji je Univerzitet Crne Gore potpisao sa nekim stranim univerzitetom bio je Florida State University 1975. godine“, rekao je Nikolić.

Po dogovoru, savjetnica EducationUSA mreže će u rektoratu UCG održati infromativnu sesiju o mogućnostima studiranja u Sjedinjenim Državama i servisima koje Savjetodavni centar EducationUSA mreže besplatno nudi crnogorskim studentima.

“Sesija će biti održana u susret Sajmu američkih univerziteta koji će biti održan 16. aprila u hotelu Hilton. Na sajmu će biti predstavnici 11 univerziteta iz SAD-a, a studenti će imati priliku da iz prve ruke čuju o njihovim studijskim programima i mogućnostima studiranja u Americi”, navodi se u saopštenju.

Bilo je riječi o programima razmjene i stipendiranja kao što su UGRAD, Summer Work&Travel i Fulbright.

Adler je kazao da je prije dvije godine oko 600 studenata iz Crne Gore išlo na Summer Work&Travel program, a prošle godine oko hiljadu njih.

U kontekstu uvođenja praktične nastave kroz nastavne baze bilo je riječi i o praksama koje nudi Američka privredna komora (Amcham) u Crnoj Gori.

Takođe, Adler je kazao da je Ambasada spremna da kroz programe obrazovne razmjene obezbijedi američke asistente u nastavi za podršku učenju engleskog jezika na Univerzitetu Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније