Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 03. 2018. 14:11 >> 14:13
2

NVO AKTIVISTI

Inicijativa za pomoć sanaciji Tjentišta

Predstavnici nevladinih organizacija pozvali su kolege i građane, vlasnike privrednih društava i njihove zaposlene kao i zaposlene u državnim institucijama, da im se pridruže i u skladu sa svojim mogućnostima, daju doprinos sanaciji klizišta u Dolini heroja u kojoj se nalazi kosturnica i spomenik u čast heroja iz bitke na Sutjesci.

Inicijativu su potpisali NVO aktivisti Goran Đurović i Slavica Striković, Daliborka Uljarević - Centar za građansko obrazovanje, Milka Tadić Mijović - Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore, Ana Novaković - Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO), režiser Nikola Vukčević, Zlatko Vujović - Centar za monitoring i istraživanja (CEMI), Tea Gorjanc Prelević - Akcija za ljudska prava i Zdravko Janjušević - Bjelopoljski demokratski centar.

"Građani treba da sačuvaju tekovine narodno-oslobodilačke borbe protiv fašizma kao jedne od temeljnih vrijednosti na kojima počiva savremena Crna Gora. Tjentište je simbol zajedništva naroda bivše SFRJ, simbol otpora, simbol junaštva, simbol koji mora biti sačuvan za nove generacije", navodi se u inicijativi.

Potpisnici inicijative podsjećaju da je na Tjentištu poginulo oko 7 hiljada partizana i 597 partizanki koje, kako su kazali, nemamo pravo da zaboravimo.

Pozivaju medije u Crnoj Gori da daju doprinos akciji prikupljanja sredstava za sanaciju klizišta na Tjentištu i državne institucije Crne Gore da se uključe u akciju prikupljanja sredstava.

"Da tako pokažu odgovoran odnos prema žrtvama NOR-a i pomognu državnim institucijama Bosne i Hercegovine u očuvanju spomenika na Tjentištu koji pripada svim narodima i narodnostima bivše SFRJ", navodi se u inicijativi.

Svi koji mogu i žele dati doprinos obnovi spomen-obilježja na Tjentištu mogu uplatiti sredstva na račun: Javna ustanova Nacionalni park "Sutjeska", Tjentište bb, Bosna i Hercegovina: Nova banka AD, Banja Luka; SWIFT: NOBIBA22; BA395551101000241265

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније