Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 03. 2018. 08:06 >> 08:10

OSCE/ODIHR

Počeli monitoring medija u predizbornoj kampanji

Predstavnici misije za posmatranje predsjedničkih izbora 2018. godine u Crnoj Gori (OSCE/ODIHR) započeli su monitoring medija tokom predizborne kampanje. Tokom trajanja misije pratiće usklađenost obaveza medija prema sprovođenju izbora i posmatrati da li je cjelokupni postupak u skladu sa lokalnim zakonodavstvom.

Predstavnici misije za posmatranje predsjedničkih izbora 2018 u Crnoj Gori (OSCE/ODIHR) Tana de Zulueta, šefica misije i Đuzepe Milaco, medijski analitičar posjetili su AEM i razgovarali sa direktorom Abazom Belim Džafićem i saradnicima.

"Tom prilikom razmijenjeni su stavovi o izmjenama Zakona o elektronskim medijima koje se odnose na obaveze Agencije i elektronskih medija u toku izborne kampanje", kazali su iz agencije.

Džafić je, kako je saopšteno, predstavio aktivnosti koje je AEM preduzela u cilju primjene izmjene Zakona o elektronskim medijima, a koje se odnose na političko oglašavanje i izbornu kampanju.

"Šefica misije Tana de Zulueta je istakla da su započeli sa monitoringom medija tokom predizborne kampanje, kao i da će pratiti usklađenost obaveza prema sprovođenju izbora i da će posmatrati da li je cjelokupni postupak u skladu sa lokalnim zakonodavstvom", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su zaključili da sastanak predstavlja nastavak dobre saradnje AEM i OSCE/ODIHR.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније