Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

19. 03. 2018. 21:24 >> 21:22

ROŽAJE

Sa učenicima razgovarali o nasilju

Rožajski Multidisciplinarni tim za borbu protiv nasilja nad ženama i djecom održao je proteklih dana više radionica u srednjim I osnovnim školama u toj opštini na temu ‘’Porodično i vršnjačko nasilje’’

Predsjednika Tima Esad Plunc je kazao da su učenici pokazali veliko interesovanje, jer su predočeni pojavni oblici te vrste nasilja, kao i njegove posljedice.

"Održali smo radionice u dvije gradske osnovne škole, kao i dvije srednje škole. Cilj nam je bio da učenicima objasnimo oblike porodičnog i vršnjačkog nasilja, kao i način na koji treba da se ponašaju u takvim situacijama. Radionicama su prisustvovali i roditelji učenika koje smo upoznali sa zakonskim propisima iz porodičnog nasilja kao i vršnjačkog nasilja", kazao je Plunac.

On je rekao da su održali veoma zanimljivu radionicu u Gimnaziji ‘’30. septembar’’, te da su poseban akcenat stavili na radioničarski rad sa učenicima Srednje stručne škole u kojoj je nedavno došlo do tuče dvije učenice, čiji je epilog ukor nastavničkog vijeća.

"Sa gimnazijalcima je bio zanimljivo razgovarati jer su `otvorene` brojne teme iz ove oblasti, koje su prisutne u školama ali i društvu uopšte. Ipak,posvetili smo najviše pažnje učenicima SSS jer postoje indicije da u toj školi ima najviše devijativnih pojava kao što su svađe, kradje, vršnjačko nasilje I tuče. Učenike smo upoznali sa zakonodavnim okvirom, odnosno sankcijama koje se mogu izreći maloljetnim licima u postpucima koji su neprihvatljivi. Mi smo razgovarali i o vršnjačkom nasilju čiji akteri su većinom dječaci. Međutim, ovih dana došlo je do nesvakidašnje tuče medju djevojčicama što smo okarakterisali kao nedolično ponašanje", kazao je Plunac.

Faruk Kalić, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније