Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

19. 03. 2018. 20:34 >> 20:36
1

ZBOG MUTNOĆE VODOVODA

Pljevljaci dvije sedmice bez pijaće vode

Građani Pljevalja već dvije sedmice, zbog mutnoće, ne mogu da koriste vodu za piće iz sva tri gradska vodovoda, Pliješ, Breznica i Jugoštica.

 

Do zamućenja je došlo još 7. marta nakon obilnih kiša, a stanje se ni do danas nije popravilo, pokazala je najnovija analiza vode prezentovana iz područne jedinice Zdravstveno - sanitarne inspekcije.

Napominje se i da je voda hemijski i bakteriološki ispravna, ali da povećana mutnoća omogućava njenu upotrebu samo za takozvane tehničke potrebe.

Pljevljaci, godinama navikli na slične situacije, vodom za piće snabdijevaju se na izvorištu u parku Vodice ili kupovinom flaširane. Iz zdravstveno - sanitarne inspekcije poručuju i da će se voda izbistriti tek kada se stabilizuju vremenske prilike.

U lokalnoj upravi i preduzeću "Vodovod", u međuvremenu, čine sve da poboljšaju kvalitet vodovodne infrastrukture, koja je takođe uzrok povremenih teškoća u urednom snabdijevanju. Ipak, do trajnijeg rješenja problema i momenta kada će većina potrošača u najsjevernijem crnogorskom gradu u kontinuitetu dobijati čistu vodu, doći će tek kada se uradi najavljena rekonstrukcija i modernizacija postrojenja za preradu vode na brdu Pliješ.

Saša Bezarević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније