Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

19. 03. 2018. 16:26 >> 16:24
4

HRAPOVIĆ PORUČIO

Hitno riješiti status bolnice "Meljine"

Ministarstvo zdravlja podržaće inicijativu bolnice “Meljine” za očuvanjem i daljim radom te medicinske ustanove, koja se suočava sa kadrovskim i finansijskim problemima. To je saopštio Ministar zdravlja Kenan Hrapović tokom razgovora sa direktoricom Bolnice “Meljine” dr Oliverom Elez i njenim saradnicima.

Direktorica bolnice "Meljine" dr Olivera Elez kazala je da se, uprkos zalaganju Vlade Crne Gore i Ministarstva zdravlja, Fonda za zdravstveno osiguranje i ostalih zdravstvenih ustanova, OB Meljine suočila sa ozbiljnim finansijskim i kadrovskim problemima.

Ona je istakla da bolnica funkcioniše isključivo zahvaljujući naporima i posvećenosti zaposlenih.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja Hrapović je naglasio značaj bolnice "Meljine" u zdravstvenom sistemu Crne Gore, u pogledu obezbjeđivanja blagovremene i dostupne zdravstvene zaštite, imajući u vidu da u Herceg Novom gravitira preko 30 hiljada stanovnika, koji koriste zdravstvene usluge ove ustanove.

On je naglasio da, iako Fond redovno izmiruje obaveze za obavljene usluge, ozbiljni finansijski i kadrovski problemi sa kojima se suočava bolnica "Meljine", zahtijevaju da se u najkraćem roku preduzmu aktivnosti, prvenstveno u dijelu rješavanja statusa ustanove, kako bi se izbjegao potencijalni negativni uticaj na kvalitet zdravstvenih usluga, odnosno u konačnom na dostupnost zdravstvene zaštite koja se pruža građanima opštine Herceg Novi, tj. Crne Gore.
    
“Ministar zdravlja i predstavnici bolnice Meljine su se složili da je za rješavanje novonastale situacije i daljeg funkcionisanja ove zdravstvene ustanove, koje ne zavisi isključivo od ugovornog odnosa Fonda za zdravstveno osiguranje, koji plaća usluge koje osiguranicima pruža bolnica Meljine, neophodno da se uključe, osim vlasnika Atlas Grupe i ostali relevantni subjekti, koji mogu doprinijeti konačnom rješavanju statusa bolnice”, poručuju iz Ministarstva zdravlja.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније