Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

19. 03. 2018. 15:11 >> 15:12
2

SAVJET ZA KONTROLU POLICIJE

"Postupanje inspektora Vučinića neprofesionalno"

Savjet za građansku kontrolu rada policije ocjenio je, da je postupak višeg policijskog inspektora, Miloša Vučinića, neprofesiolan i suprotan standardima.

“Demokratski građanski nadzor policije dodatno zabrinjava činjenica da je riječ o policijskom starješini, rukovodiocu OB Cetinje, koji bi morao poštovati i primjenjivati najviše etičke vrijednosti i biti svjestan svih imperativa policijskog rada”, saopšteno je iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Savjet je podsjetio i ukazao da se policijski poslovi obavljaju sa ciljem da se osigura jednaka zaštita bezbjednosti, prava i sloboda, primijeni zakon i obezbijedi vladavina prava.

“Takav pristup, odnosno zakonito i profesionalno obavljanje policijskih poslova, u bitnom definiše ukupan kredibilitet policije i povjerenje javnosti u njen rad”, navodi se u saopštenju Savjeta.

Savjet je konstatovao i pozdravio činjenicu da su, u konkretnoj situaciji, CB Podgorica, Uprava policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova, blagovremenom reakcijom, demonstrirali snažnu posvećenost vladavini prava i zaštiti integriteta policije.

“Savjet je ocjenio, imajući u vidu rad na ovom i drugim aktuelnim slučajevima, da su u Ministarstvu unutrašnjih poslova pokrenute ozbiljne reforme pa postupanje drugačije u odnosu na raniju praksu treba javno prepoznati, ohrabriti i podržati. Savjet je ocjenio da su radnje i mjere koje su preduzete u Upravi policije i Ministarstvu unutrašnjih poslova doprinose kvalitetnijoj policijskoj praksi zasnovanoj na poštovanju ljudskih prava i sloboda i vladavini prava”, poručuju iz Savjeta.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније