Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

19. 03. 2018. 08:12 >> 08:12

DNP DANILOVGRAD

Naći drugu lokaciju za novo gradsko groblje

Demokratska narodna partija (DNP) inicirala je u Danilovgradu potpisivanje peticije građana, kojom se od opštinskih vlasti zahtijeva da odustanu od odluke da novo gradsko groblje grade na području Veljeg polja na Bralenovici.

 

DNP traži da se opštinske vlasti izaberu drugu, prikladniju lokaciju.

Predsjednik danilovgradskog DNP-a, Dragan Bojović, saopštio je da zemljište na kom je planirana izgradnja novog groblja prema svim relevantnim indikatorima pripada zaštitnom pojasu vodoizvorišta Oraška jama iz kog se vodom snabdijeva većina domaćinstava u opštini Danilovgrad.

"Izgradnjom novog groblja na planiranoj lokaciji bilo bi, dakle, ugroženo vodoizvorište, a time bi posledično bili ugroženi zdravlje i životi građana. Ovo je indirektno potvrdio i profesor Mihailo Burić, nacionalni stručnjak za vode, koji u svojoj ranijoj studiji o Danilovgradu navodi, između ostalog, da podzemne lijeve pritoke rijeke Sušice neposredno utiču na kvalitet vode u vodoizvorištu Oraška jama. Planirana lokacija novog groblja upravo se nalazi u blizini rijeke Sušice, na njenoj lijevoj obali, što znači da bi se vode iz groblja preko Sušice slivale u vodoizvorište", kazao je Bojović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније