Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

19. 03. 2018. 08:03 >> 08:01

ŠKOLA U BIJELOM POLJU

Prvi put organizovali nastavu za odrasle

Osnovna škola Pavle Žižić iz Bijelog Polja jedna je od četiri u Crnoj Gori koja ima licencu za obrazovanje odraslih. Ove godine prvi put su u školi organizovali nastavu i polaganje za 15 kandidata.


Saznanja do kojih je došlo Ministarstvo prosvjete da je u ruralnim krajevima znatan broj odraslih osoba bez osnovnog obrazovanja navelo ih je da pokrenu projekat obrazovanja tog stanovništva.

Otišlo se i korak dalje, pa je u procesu uključena i romska populacija. Tako se u klupama Osnovne škole Pavle Žižić u Njegnjevu našlo 15 polaznika spremnih da se obrazuju.

"Hvala njima što imamo tu mogućnost da ipak pišemo, neku školu da završimo je li jer prije na primjer ja nisam imala nikakvu mogućnost da bi završila u školu", kazala je Elvira Selimović.

Direktorica škole, Tatjana Šebek, kaže: "Smatramo da je to jedan vrlo koristna i human posao koji radimo ovdje u školi, jer znate i sami da bez osnovne škole ne može se ne može se pružiti ljudima ono osnovno pravo, pravo na rad".

Odmah nakon polaganja ispita biće raspisan konkurs za nove polaznike koji će dobiti šansu da besplatno završe osnovnu školu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније