Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 03. 2018. 07:58   >>  07:55

NIKŠIĆKI TEHNOPOLIS

Od narednog mjeseca svi uslovi za biznis

Mladi, kretaivni ljudi, uskoro će dobiti mogućnost da započnu biznis. U nikšićkom Tehnopolisu, imaće sve što je za početak neophodno, kancelarijski prostor, brzi internet i mišljenja stručnjaka iz raznih oblasti. Projekat počinje sredinom narednog mjeseca.

 

Hodnici nikšićkog Tehnopolisa sredinom narednog mjeseca postaće mjesto okupljanja mladih kreativnih ljudi koji će u takozvanom coworking prostoru pokušati da svoje ideje pretoče u stvarnost.

"Pored činjenice da taj prostor omogućava i daje ljudima infrastrukturu za rad, brzi internet, prostor za odmor, radno mjesto, IT opremu itd, on će njima dati mogućnost da se uvezuju i da zajednički rade na razvoju nekih ideja", kazao je projekt menadžer Tehnopolisa Aleksandar Janičić. 

U svojevrsnoj "košnici" ideja biće za početak mjesta za 30 kandidata.

"30 prvih korisnika će biti odabrano na način što ćemo procijeniti njihove ideje i njihov motiv za ulazak u coworking prostor. Postojaće jasno definisani kriterijumi za odabir potencijalnih korisnika", dodao je Janičić.

Bojana Perović u Tehnopolisu već razvija sa svoju biznis ideju pripreme kandidata za zapošljavanje, pa od novog koncepta ima velika očekivanja.

"Mislim da ću kao i dosada imati podršku projektnog tima, podršku pravnog savjetnika, podršku konsultantske vrste i očekujem da će mi takav 'coworking space' omogućiti svoju biznis ideju razvijam na još bolji i kreativniji način", kazala je Perović.

"Mi ćemo obezbijediti eksperte iz različitih oblasti koji će imati zadatak da osnaže korisnike 'coworking' prostora i da im omoguće sticanje znanja i vještina iz različitih oblasti u cilju njihovog daljeg razvoja", dodao je Janičić.

Čitava priča rezultat je IPA projekta "Code" koji finansira Evropska unija, a pored nikšićkog Tehnopolisa na relaizaciji identičnih "coworking" prostora rade i partneri iz Zadra, Mostara i Tuzle.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније