Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

18. 03. 2018. 10:00   >>  09:55 4

OPŠTINA ŽABLJAK

Vukoman samuje u Brajkovači

Vukoman Popović sam živi u udaljenom selu Brajkovača u opštini Žabljak do kojeg je zbog konfiguracije terena tokom zime veoma teško doći.

Taj dio Crne Gore je zbog konfiguracije terena neprohodan veći dio zime. Motorne sanke jedino su prevozno sredstvo i one u pojedinim djelovima jedva prolaze. Sat i po vremena potrebno je od Njegovođe do udaljenog sela Brajkovača koje se nalazi u Šaranskom kraju. Vukoman Popović, u rodnoj kući, u tom dijelu planine živi sam.

"Sijeg je pao u novembru. Zima je bila blaga. Povremeno je padao snijeg pa kiša, ali u suštini je bilo toplo", kazao je Popović.

Njegov način života mogao bi se opisati samo ako bismo se vratili vijekovima unazad.

"Ja mislim da to nije ni XIX vijek, takvim načinom života živim. Nema kupatila, nema struje, vode", kazao je Popović.

Samoća mu, kaže, ne smeta. Zadovoljan je i srećan.

"Ljudi da poznaju psihu životinje sa pola Crne Gore ne bi razgovarali nego sa životinjama. Sa pola Crne Gore ne bih mogao razgovarati a sa životinjama, da. Životinja se drži ljudski, hrani se ljudski, gleda se ljudski, ragovaraš s njom, svaka životrinja trena gazdu da razumije, šta joj god kažeš", kazao je Popović.

Milica Stijepović, TVCG

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније