Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R./J.B.Č.

18. 03. 2018. 00:01   >>  09:04 1

EKIPE U PRIPRAVNOSTI

U Budvi sve pod kontrolom

Službe zaštite i spasavanje Budve kao i brojni građani i pripadnici drugih službi sinoć su bili u velikoj akciji u kojoj su odbranili Stari grad od plimnog talasa. Služba zaštite, Kominalna policija i Komunalno predzeće su organizovali akciju postavljanja 500 vreća sa pijeskom u Starom gradu kako bi spriječili da voda uđe u kuće i restorane. Ekipe su i dalje na terenu.

Najugroženiji je bio dio sa južne strane gdje je probilo more, ali taj dio je zatvoren. Vrećama je zatvor i istočni dio.

"Situacija je pod kontrolom", kaže komandir Službe zaštite i spasavanja Budva Dragan Božović.

Ekipe će biti na terenu tokom cijele noći.

Služba spasavanja  imala je veliku pomoć svih gradskih službi i javnih preduzeća, tako da je stotinjak ljudi vrlo efikasno radilo na obezbjeđenju grada.

Ulcinjska sela Lisna i Bori odsječena od svijeta

Naša ekipa bila je u Ulcinju. Tamošnja sela Lisna i Bori pored Bojana danima su odsječena od svijeta. Poplavljeni su putevi i pomoćni objekti a kuće su okružene vodom. Kako sa druge strane navodi portal ul-info jugo i veliki plimni talas su juče potopili ulcinjsku Veliku plažu i Adu zbog čega je oticanje Bojane bilo otežano što je dovelo do rasta vodostaja te rijeke. Mještani su u pripravnosti.

U Baru, Čanju i Šušanju stabilno

A u Baru, Sutomoru i Čanju sinoć su bili veliki talasi koji su izbacivali pijesak i kamenje na šetalište. Talasi su dolazili do plažnih barova a u Šušanju je staklo jedne terase polomljeno. U Virpazaru je trenutno stabilno jer je vodostav Sladarskog jezera neznatno porastao, kazao je za TVCG Darko Vidaković iz Službe zaštite barske Opštine.

Pripadnici te službe obići će jutros kritična područja.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније