Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

17. 03. 2018. 13:07 >> 13:19

VUČIĆ PORUČIO

"Ne možemo odobriti Vojsku Kosova"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ne može odobriti formiranje Vojske Kosova i pozvao Srbe na Kosovu da ne učestvuju u formiranju organa druge države.

"Oni sada idu po srpskim sredinama i potkupljuju srpske mladiće da bi išli u njihovu vojsku, ne idu samo na jugu već i na sjeveru", istakao je Vučić na konferenciji za novinare u Predsjedništvu Srbije i pozvao Srbe na Kosovu da ne učestvuju u tome, da se ponašaju odgovorno i da brinu o sebi i o svojoj bezbjednosti, ali i da ne učestvuju u formiranju organa druge države.

Na pitanje šta očekuje od nastavka razgovora sa Hašimom Tačijem 23. marta, kazao je da ne očekuje ništa novo jer "na gotovo svakom sastanku svi očekuju da mi nešto novo uradimo za nekoga".

"Mi nemamo šta više novo da uradimo, osim da čekamo formiranje Zajednice srpskih opština i da čekamo ponudu za kompromisno rešenje kosovskog problema", istakao je Vučić.

Kazao je da je njegov posao da ide na razgovore, a kako je dodao, misli da "u Srbiji niko nema dilemu da će on na najsnažniji način štititi interese Srbije".

Na pitanje da li ostaje pri svom stavu da u aprilu izađe sa rješenjem za Kosovo, rekao je da ostaje pri svemu što je govorio.

"Da li ću za sebe da zadržim mogućnost da zbog specifičnosti spoljnopolitičke situacije nešto ubrzam ili usporim, ali ću to da uradim svakako i da preuzmem odgovornost za sebe", rekao je Vučić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније