Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

16. 03. 2018. 10:35 >> 10:35

UOČI MOGUĆIH POPLAVA

Obišli potencijalno ugrožena područja

Predstavnici Direktorata za vanredne situacije, Služe zaštite Glavnog grada i predsjednik Opštine u okviru Glavnog grada Dušan Radonjić obišli su juče najranjivija mjesta u GO Golubovci po pitanju poplava – Vranjina, Kurilo, Gostilj i Berislavci.

 

Tokom obilaska, sa mještanima su razmijenjeni podaci o postupanju u slučaju da dođe do porasta nivoa vode Skadarskog jezera preko kritične granice.

Takođe su distribuirani flajeri Opštine Golubovci sa svim korisnim informacijama u vezi poplava. Predstavnici sistema zaštite i spasavanja potom su helikopterom obišli najugroženije zone u opstini Ulcinj kao i Žabljak i Rijeku Crnojevića kako bi sagledali trenutno stanje.

U popodnevnim časovima pripadnici Službe zaštite obišli su i kritične lokacije u GO Tuzi. Obilasci, konsultacije i druge aktivnosti nastaviće se I danas i narednih dana u svim mjestima koja su kao kritična prepoznata iz ranijih iskustava.

Podsjećamo da je Operativni štab za zaštitu i spašavanje apelovao da se u periodu od petka do ponedjeljka očekuje ukupna količina kiše od oko 200 litara po metru kvadratnom, a u najkišnijim predjelima potencijalno je moguća količina kiše od oko 300 litara po metru kvadratnom.

Situaciju će dodatno usložiti i jak južni vjetar sa olujnim karakterom koji se očekuje u subotu, što može dovesti do usporavanja oticanja vode iz rijeke Bojane u Jadransko more, saopšteno je iz Operativnog štaba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније