Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

16. 03. 2018. 09:34 >> 09:40
11

OPASNOST OD POPLAVA

Sve oči uprte u nebo i u Drim

Hidrolog državnog Hidrometeorološkog zavoda Darko Novaković kazao je da se jutros nalazimo u domenu visokih voda na Skadarskom jezeru, što uzrokuje probleme u priobalnom području, dok bi eventualni rast vodostaja mogao dovesti do velikih poplava.


Novaković je RTCG-u rekao da se jutrošnja situacija nije značajno promijenila u odnosu na jučerašnji dan, ali da brinu prognostički paramteri, jer se najavljuju obilne količine padavina.

To je usložnjava situaciju, s obzirom na, kako je rekao, "već podignut hidrološki sistem".

Kad je riječ o akumulacijama u u Albaniji, one su, kaže Novaković, relativne pune.

"Njesu ispražnjene na tom nivou da bi primile poplavni talas. Trenutno oni po našim podacima ispuštaju 1.200 kubika i ta količina voda ne bi pravila veće probleme za našu situaciju u slivu Skadarskog jezera i Bojane, ali s obzirom na najavljene padavine, dakle svi ti bilansi sa naše strane i plus povećano ispuštanje akumulacije u Drimu mogu da naprave ozbiljnu situaciju i poplave šireg opsega u slivu Bojane i jezera", upozorio je Novaković.

Govoreći o manjim vodotocima, Novaković kaže da može biti problema na primorju i u zaleđu, jer je već palo 40-50 milimetara kiše. Stoga bi, kaže Novaković, opštinske službe trebalo da obrate pažnju na te male vodotoke.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније