Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

15. 03. 2018. 17:30 >> 17:27

IZMJENE ZAKONA

Ljekarima produženo važenje licenci

Vlada danas utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Izmjenama je predviđeno da se rok za podnošenje zahtjeva za izdavanje licenci za rad zdravstvenim radnicima kojima je izdata licenca po propisima važećim do stupanja na snagu ovog Zakona, produžuje do 30. septembra ove godine.

“Dopunama se propisuje obaveza zdravstvenih radnika koji su zahtjev za izdavanje licence za rad podnijeli Ljekarskoj komori, a o kojima nije odlučeno do dana stupanja na snagu ovog Zakona, da zahtjev za izdavanje licence podnesu Komori do 30. septembra 2018.”saopšteno je iz Vlade.

Takođe, izvršena je dopuna Zakona i u odnosu na izdavanje licence za rad zdravstvenim radnicima koji su stekli obrazovanje na medicinskom fakultetu i neposredno obavljaju zdravstvenu djelatnost na osnovu rješenja Ministarstva zdravlja, kojim je utvrđeno da ispunjavaju uslove za obavljanje te djelatnosti.

“Predloženom odredbom propisuje se obaveza ovih zdravstvenih radnika da zahtjev za izdavanje licence podnesu u roku od tri mjeseca od dana stupanja na snagu ovog Zakona, kao i rok od šest mjeseci od dana stupanja na snagu Zakona za izdavanje licence od strane Ljekarske komore”, saopšteno je iz Vlade.

Utvrđen je Predlog zakona o međunarodnoj razvojnoj saradnji i upućivanju međunarodne humanitarne pomoći, koji predstavlja osnovu za stvaranje savremenog mehanizma baziranog na novoj perspektivi održivog razvoja i doprinos Crne Gore ispunjavanju globanih strateških ciljeva, kao i ispunjenju obaveza u procesu evropskih integracija i jačanju bilateralnih i međunarodnih odnosa Crne Gore u okviru međunarodne zajednice.

“Vlada je usvojila Informacija o ispunjenju i izmjenama odredbi Ugovora o kreditu između Evropske investicione banke i Kontrole letenja Srbija i Crna Gora - SMATSA doo, zaključenog 10. maja 2005. godine, a za koji je Država Crna Gora izdala garanciju. Vlada je prihvatila Pismo saglasnosti između Evropske investicione banke i Kontrole letenja Srbija i Crna Gora u vezi ispunjenja i izmjena odredbi Ugovora o kreditu”, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je dala saglasnost na Finansijski plan Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA doo Beograd za 2018.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније