Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

15. 03. 2018. 13:18 >> 13:21
1

"GRAĐANI DA SE PRIPREME"

Nadležni podižu spremnost, očekuju poplave

Svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja podići će nivo spremnost zbog najavljene snažne kiše, koja se očekuje od sjutra, dogovoreno je na sjednici Operativnog štaba za zaštitu i spašavanja.

"Naloženo je da se održe sjednice Opštinskih timova za zaštitu i spašavanje, da se sagledaju, provjere i pripreme raspoloživi ljudski i materijalni resursi na području opština, kao i da se održava stalna komunikacija sa Operativnim štabom koji će kontinuirano zasijedati narednih dana", poručili su iz Direktorata za vanredne situacije.

Istakli su da se od petka do ponedjeljka očekuje ukupna količina kiše od oko 200 lit/m2, a u najkišnijim predjelima potencijalno je moguće i da padne 300 lit/m2 .

"Situaciju će dodatno usložiti i jak južni vjetar sa olujnim karakterom koji se očekuje u subotu, što može dovesti do usporavanja oticanja vode iz rijeke Bojane u Jadransko more. Operativni štab još jednom apeluje na građane da iskoriste trenutne povoljne vremenske prilike i preduzmu neophodne mjere i radnje kako bi moguće posljedice potencijalnih poplava sveli na minimum, što se ogleda najprije u obilasku i pregledu stanja nepokretne i pokretne imovine, a potom i izmještanju pokretne imovine na bezbjedna mjesta. Takođe, potrebno je izvršiti podizanje električnih uređaja, namještaja i ostalog pokućstva na sigurna mjesta. U tom pogledu, preporučujemo građanima da prate zvanična saopštenja nadležnih organa preko sredstava javnog informisanja i podsjećamo na brojeve za hitne situacije: 112, 123, 122 i 124", saopštili su iz Direktorata.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније