Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 07. 2013. 15:14 >> 15:18

APEL POZITIVNE

Omogućite nam besplatne udžbenike

Član Foruma mladih Pozitivne Crne Gore Mirko Pavićević pozvao je vladajuću koaliciju da glasa za udžebnike koji bi bili plaćeni iz budžeta, a koji bi bili besplatni za roditelje i đake.

 

Ocjenjujući da većina mladih u našoj zemlji danas živi bez osnovnih životnih potreba i ispod svakog ljudskog dostojanstva, Pavićević je rekao da ta partija traži i da se osobama sa invaliditetom omogući adekvatan pristup svim javnim institucijama i da poštuju zakona koji se odnosi na ovu oblast.

"To bi bila prva dva koraka u dobrom pravcu, a koja bi pokazala da ipak nijesmo zaboravili na solidarnost i jednake šanse", kazao je on.

Pavićević je podsjetio da dobra socijalna politika podrazumijeva mnogo veću i bolju brigu o socijalno ugroženim porodicama, djeci i mladima.

"Država i lokalna samouprva treba da mladima, posebno onima iz najugroženijih  porodica  osiguraju minimalnu ekonomsku sigurnost i da im obezbijede pomoć pri troškovima obrazovanja počev od besplatnih udžbenika, dječijih dodataka, nadoknada za prevoz do škole pa sve do subvencioniranja studentskih domova", kazao je Pavićević.

Mladima sa invaliditetom država, kako je rekao, mora omogućiti lakši pristup školama i sportskim i kulturnim ustanovama kako bismo svi bili ravnopravni  i uključeni u društveni i kulturni život. U ovoj oblasti je potrebno samo primijeniti postojeće zakone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније