Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

12. 03. 2018. 13:16 >> 13:23

MINISTARSTVO I CEB

Gradnja vrtića po planu

Projekat "Izgradnja sedam novih predškolskih ustanova i renoviranje postojeće predškolske infrastrukture u Crnoj Gori" realizuje se uspješno, ocijenjeno je na sastanku generalne direktorice Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje Arijane Nikolić Vučinić i načenice Direkcije za predškolsko i inkluzivno obrazovanje Tamare Milić sa Jael Dutileul savjetnicom za obrazovanje Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB), iz čijeg kredita se finansira taj projekat.

Iz Ministarstva prosvjete podsjećaju da je projekat vrijedan 17 miliona eura, a njime je predviđena izgradnja sedam vrtića, četiri u Podgorici i po jedan u Baru, Pljevljima i Ulcinju.

Dutileul je, dodaju iz ministarstva, izrazila zadovoljstvo zbog skorog završetka radova na vrtiću na Starom aerodromu, čime će Podgorica dobiti još jedan novi vrtić vrijedan 2,7 miliona eura, kapaciteta oko 340 djece.

"Ocijenjeno je da je od velikog značaja nedavno otklanjanje smetnji za početak pokretanja procedura za izgradnju vrtića u Ulcinju, nakon što je Opština na Vladu Crne Gore prenijela pravo raspolaganja zemljištem na kome je planirana gradnja vrtića", navodi se u saopštenju.

Iz ministarstva podsjećaju da je kroz taj projekat u Podgorici izgrađen jedan objekat u Zagoriču, kapaciteta za preko 200 djece, a radovi na vrtiću na Starom aerodromu, kako dodaju, biće završeni u prvoj polovini ove godine.

"Na preostalih pet objekata se radi i oni su u različitim fazama. Za objekte u Tuzima i Baru se radi na izboru izvođača radova, za objekat u Pljevljima uskoro se očekuje raspisivanje tendera za izgradnju, a za objekat u Bloku 6 u toku je izrada glavnog projekta", kazali su iz ministarstva.

Oni napominju da je na sastanku predstavljen napredak u dijelu predškolskog vaspitanja i obrazovanja, dosadašnja realizacija obaveza koje proističu iz Strategije ranog i predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Crnoj Gori 2016-2020, a kako su kazali, bilo je riječi i o implementaciji novih zakonskih rješenja u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja, kao i o značaju interaktivnih službi za povećanje obuhvata djece predškolskim obrazovanjem.

"Doprinos CEB-a razvoju predškolskog obrazovanja u Crnoj Gori je izuzetan, ne samo u dijelu izgradnje dodatnih kapaciteta, već i u sticanju znanja o projektovanju vrtića, kako bi se kroz arhitektonska rješenja postigli najbolji uslovi za boravak mališana", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније