Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

12. 03. 2018. 09:41 >> 10:28
2

FOND ZA TALENTE

Šehović: Prve nagrade do kraja godine

Ministar prosvjete Damir Šehović saopštio je da će novoformirani Fond za talente do kraja ove godine imati prve dobitnike, odnosno najbolje učenike i nastavnike.

 

Šehović je saopštio da je od dolaska na poziciju ministra prosvjete insistirao na formiranju fonda, jer je, kako je kazao, imao utisak "da je dosadašnja briga o talentima postojala, ali da je ona bila stihijska".

"I da se više svodila na ad hoc politiku. Mi smo željeli da na jedan sistemski način to uredimo, pa smo kroz izmjene zakona otvorili prostor za osnivanje fonda. Danas smo u situaciji da se kroz ovaj važan institut opredjeljuju najbojim učenicima i nastavnicima ne mala novčana sredstva, koja neće biti manja od 1.500.000 eura", rekao je Šehović.

On je gostujući u Jutarnjem programu TVCG, rekao da nije poenta u fiansijama, već u tome da se pažnja javnosti usmjeri na najbolje učenike i nastavnike.

"Sve pretpostavke smo stvorili da se počne ovo primjenjivati u Crnoj Gori. Do kraja ove godine ćemo dobiti već prve dobitnike po osnovu samog fonda, najbolje učenike i nastavnike", rekao je Šehović.

Kad je riječ o najboljim učenicima, Šehović je rekao da pravo imaju svi đaci koji osvoje jedno od prva tri mjesta na međunarodnom ili domaćem takmičenju iz nastavnog predmeta ili iz vještnia.

"I njima pripada novčana nagrada. Ako je riječ o prvom mjestu na međunarodnom takmičenju, onda je ta nagrada 2.000 eura, drugo mjesto to je 1.500, a treće 1.200 eura", kazao je Šehović.

Što se tiče domaćih takmičenja, Šehović je rekao da je za prvo mjesto predviđena nagrada od 1.000 eura, za drugu 700, a za treću 500 eura.

Osim njih pravo na nagradu imaće i učenici koji se ističu tokom školovanja.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније