Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

10. 03. 2018. 11:59 >> 11:55
1

BOGDANOVIĆ U ANDRIJEVICI

Definisaće uređenje Lalićevog spomen doma

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i predsjednik Opštine Andrijevica Srđan Mašović najavili su skoro definisanje projekta sanacije i uređenja Spomen doma Mihaila Lalića u tom gradu, kako bi kuća posvećena toj važnoj ličnosti postala mjesto okupljanja umjetnika i središte brojnih kulturnih programa.

"Ministar Bogdanović je istakao da Ministaratvo kulture podržava inicijative koje dolaze iz Opštine Andrijevica i pozvao rukovodstvo da dodatno intenzivira aktivnosti u oblasti kulture. U tome će, kako je istakao ministar, pomoći i Ministarstvo kulture, zajedno sa nacionalnim ustanovama, koje će u narednim mjesecima kreirati i implementirati repertoar svojih programa u opštinama na sjeveru, uključujuci i Andrijevicu", istakli su iz Ministarstva kulture.

Na sastanku su predstavljeni projekti i programi koji se realizuju u okviru Centra za kulturu i sport "Mihailo Lalić".

Mašović je ocijenio da su infrastrukturni i tehnički uslovi u Centru za kulturu odlični za realizaciju raznovrsnih sadržaja, s obzirom na to da je u njegovu rekonstrukciju i opremanje Vlada ranije ulozila 150.000 eura.

"Ministar Bogdanović i predsjednjik Mašović su razgovarali i o zaštiti kulturne baštine Andrijevice i naveli da će Centar za kulturu u ovoj godini realizovati projekat sanacije spomen-obilježja u krugu Spomen-parka Knjaževac, za koji će Ministarstvo kulture izdvojiti potrebna sredstva. Ministar je istakao značaj i potencijal koji sjever Crne Gore ima i naveo kako će podrska Vlade i Ministarstva kulture u narednom preiodu biti jos snažnija za projekte koji se u ovom regionu realizuju", poručili su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније