Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

09. 03. 2018. 14:15   >>  14:13 2

SVEČANO OTVARANJE

Ulcinj dobio Riblju pijacu

Prva Riblja pijaca otvorena je danas u Ulcinju.

Riblju pijacu u Ulcinju otvorili su potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, ambasador Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjornstadom, kao i predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu.

Projekat izgradnje Riblje pijace, kako je kazao Simović, rezultat je partnerstva Vlade Crne Gore, Kraljevine Norveške i lokalne samouprave, na dobro svih ribara Ulcinja i potrošača.

"To je projekat koji treba da stvori pretpostavke za uspostavljanje sistema kontrole, sljedljivosti i bezbjednosti ribljih proizvoda.Cilj je bio da se ribarima omogući adekvatno mjesto prve prodaje i stvore uslovi za unapređenje stepena bezbjednosti hrane u dijelu plasmana proizvoda ribarstva i bolju kontrolu prometa svježe ribe", kazao je Simović, dodajući da ga raduje što ovaj projekat baca u zaborav donedavne slike – prodaje ribe na ulicama i po trotoarima.

On je istakao da je izgradnja Riblje pijace u Ulcinju samo jedan od projekata kojim se kreće u ambiciozan, veliki projekat razvoja crnogorskog ribarstva, na kome treba dosta toga da se uradi.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja iskoristio je priliku da se zahvali Vladi Kraljevine Norveške, ne samo na ovom projektu, nego i na svim brojnim koji su u prethodnom periodu, realizovani u Crnoj Gori, a čija ukupna vrijednost, kako je naveo, prelazi 30 miliona eura.

Ambasador Kraljevine Norveške u Beogradu Arne Sanes Bjornstad izrazio je zadovoljstvo što je ovom prilikom prvi put u posjeti Ulcinju, gradu koji ima tradiciju i potencijale za razvoj ribarstva, a koje je njegova zemlja iskoristila na pravi način.

Iz iskustva Norveške, za valorizaciju potencijala u ribarstvu, ali i turizmu, najbitnije je dobro upravljanje. "Vjerujem da će Riblja pijaca omogućiti ulcinjskim ribarima da bolje upravljaju svojim plodovima mora i da će doprinijeti da se spriječi nelegalni ribolov", kazao je ambasador Bjornstad.

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu, zahvaljujući se potpredsjedniku Vlade Simoviću i Vladi Kraljevine Norveške, izrazio je zadovoljstvo zbog konačne realizacije projekta, podsjećajući da je inicijativa vezana za projekat zaštite flore i faune na obali Ulcinja započeta prije pet godina.

"Poslije dva neuspjela tendera, uspjeli smo da nađemo partnere u Vladi Norveške i da u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, realizujemo projekat, kroz koji smo uspjeli da suzbijemo ribolov ekslpozivnim napravama i pristupili izgradnji moderne pijace koja će služiti svim ribarima, a kojom će upravljati opštinsko komunalno preduzeće", kazao je Cungu.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније