Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dnevne novine, Objavila: J.B.Č. ]

09. 03. 2018. 08:00 >> 08:04
1

SPECIJALNO TŽILAŠTVO

Formiran predmet u sličaju Ljekarske komore

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet i postupak izviđaja je u toku u cilju provjere eventualnih zloupotreba u pogledu načina izbora delegata u Skupštini Ljekarske komore Crne Gore.

"U Specijalnom državnom tužilaštvu formiran je predmet radi provjere eventualnih zloupotreba u pogledu načina izbora delegata u Skupštini Ljekarske komore i s tim u vezi postupanjem odgovornih lica, te da je u navedenom predmetu postupak izviđaj a u toku", saopšteno je Dnevnim novinama iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Podsjetimo, iz Ljekarske komore Crne Gore prekjuče su se oglasili saopštenjem u kojem pozdravljaju inspekcijski i upravni nadzor te izviđajni postupak tužilaštva nakon, kako su kazali, 20 godina nezakonitog rada te esnafske organizacije.

Ipak, u toj organizaciji se pitaju "koji je motiv tužilaštva da istražuje proces izbora delegata u Domu zdravlja Nikšić i da poziva da u svojstvu građanina daje izjavu i zamjenica predsjednika Skupštine Ljekarske komore".

Iz Komore su saopštili da tužilaštvu stoje na raspolaganju, ali i nude pomoć u otvaranju izviđaja protiv bivšeg rukovodstva i Ministarstva zdravlja, "koje je tolerisalo razne nezakonitosti u funkcionisanju Ljekarske komore u ranijem periodu".

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније