Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

08. 03. 2018. 08:03   >>  08:17

KRIVOKAPIĆ NAJAVILA

O platama u zdravstvu naredne sedmice

Sastanak predstavnika oba reprezentativna sindikata zdravstva i ministra zdravlja Kenana Hrapovića, na kojem će razgovarati o povećanju plata zaposlenih u tom sektoru, očekuje se naredne sedmice, saopštila je predsjednica Sindikata zdravstva, Ljiljana Krivokapić.

Oni su u utorak Ministarstvu predali zahtjev kojim traže pregovore o povećanju plata zdravstvenim radnicima.

"Unutar sistema ima dovoljno novca za povećanje. Ako se linearno poveća svima po 45 eura za pola godine i još 45 takođe za šest mjeseci, to bi bila jedna obračunska vrijednost koeficijenta, a za to nam je potrebno sedam miliona", kazala je Krivokapić Pobjedi.

Ona je objasnila da je budžet zdravstva uvećan 11 miliona, te da je na osnovu njihovih projekcija napravljena ušteda od tri do četiri miliona eura.

Krivokapić je rekla da očekuju podršku u resornom ministarstvu.

Problem je, kako je dodala, Ministarstvo finansija koje se plaši „Pandorine kutije”, odnosno da se i ostali iz javnog sektora ne oglase i traže povećanje.

"Zdravstvo se ne finansira preko zarada u javnom sektoru, već ima svoj posebni kolektivni ugovor i tu su koeficijenti za zanimanja od medicinskih sestara do doktora, koji su dosta niži od ostalih koji se finansiraju preko Zakona o zaradama u javnom sektoru i to se mora korigovati", navela je Krivokapić.

Ona je ocijenila da je odgovornost medicinskih radnika velika, a u prosjeku primaju od 350 do 490 eura, dok direktori pojedinih ustanova zarađuju i do tri hiljade eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније