Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina ]

07. 03. 2018. 15:34 >> 16:11
22

OD USTAVNOG SUDA

Knežević traži odgađanje izdržavanja kazne

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević zatražio je od Ustavnog suda da odmah donese rješenje kojim mu se odgađa izvršenje kazne zatvora u trajanju od četiri mjeseca, na koju je osuđen zbog napada na policajca 17. oktobra 2015.

Kako je saopšteno iz DF-a, Ustavnu žalbu sa predlogom za određivanje privremene mjere obustave izvršenja krivične presude Višeg suda u Podgorici u ime Kneževića podnio je advokat Predrag Ćetković.

Oni od Ustavnog suda traže da utvrdi da su presudama Višeg suda u Podgorici od 23. januara ove, i Osnovnog suda u Podgorici od 18. oktobra prošle godine, Kneževiću povrijeđena prava na pravično suđenje i na slobodu mirnog okupljanja.

U žalbi se od Ustavnog suda traži da ukine obje presude, i da predmet vrati prvostepenom sudu na ponovno suđenje, ili da ukine samo drugostepenu odluku i predmet vrati Višem sudu na novo odlučivanje o žalbi koju je Knežević izjavio povodom presude Osnovnog suda.

"Predlažemo da Ustavni sud odmah donese privremenu mjeru – rješenje kojim će prema podnosiocu narediti odgađanje izvršenja kazne zatvora u trajanju od četiri mjeseca, koja mu je pravosnažno izrečena osporenom presudom Višeg suda 23. januara, i to do donošenja odluke Ustavnog suda o ovoj žalbi", navodi se u žalbi Kneževića.

U Ustavnoj žalbi se ocjenjuje da su za donošenje rješenja o odgađanju izvršenja zatvorske kazne ispunjeni svi zakonski uslovi.

"Jer bi odlaskom na izdržavanje ove kazne za podnosioca, kao čovjeka odgovarajućeg društvenog ugleda i integriteta, pri tome profesora, političkog djelatnika i narodnog poslanika, nesumnjivo bila prouzrokovana nenadoknadiva moralna, psihološka i svaka druga šteta, kao i trajna stigmatizacija", navodi se u žalbi.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније