Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dnevne novine, Objavila: J.B.Č. ]

07. 03. 2018. 08:13 >> 08:21

POVEĆANJE ZARADA

Prosvjetari očekuju brzu reakciju nadležnih

Sindikat prosvjete Crne Gore uputio je juče Vladi i resornom ministarstvu zahtjev za otpočinjanje pregovora o povećanju plata. Predsjednik te sindikalne organizacije, Zvonko Pavićević kaže da očekuje brzu reakciju nadležnih.

"Mi smo svoj dio posla uradili. Zaista smatramo da je potrebno povećati zarade zaposlenima u prosvjeti. Ne bih želio da licitiram brojevima, vidjećemo kako će se sve odvijati. Sad je sve na Vladi i Ministarstvu", kazao je Pavićević za Dnevne novine.

Iz Sindikata je saopšteno da su zaposleni u prosvjeti opterećeni ubrzanim promjenama u obrazovnom sistemu, gdje se od njih očekuje da motivisano iznesu sve zahtjeve koji im se postavljaju novim zakonima i reformom obrazovnog sistema.

Podsjećamo, Glavni odbor Sindikata zaključio je na sjednici u petak da je položaj i tretman prosvjetnih radnika na nezadovoljavajućem nivou i da njihov materijalno-socijalni status ne prati proklamovane ciljeve Vlade. Provjetni radnici su, kako se navodi, nezadovoljni činjenicom da su njihove plate i dalje ispod državnog prosjeka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније