Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 03. 2018. 13:05 >> 13:05

BESPOVRATNA POMOĆ

Mladim poljoprivrednicima do 10 hiljada eura

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podrške pokretanju poslovanja mladih poljoprivrednika za 2018. godinu. Mladi poljoprivrednici kroz taj javni poziv dobiće bespovratnu podršku do 10.000 eura. Rok za podnošenje zahtjeva za odobravanje biznis plana je 18. april 2018. godine.

Iz ministarstva napominju da se Javni poziv objavljuje drugu godinu zaredom, kao rezultat politike Vlade i Ministarstva poljoprivrede koje je kreiralo program podrške mladima, prepoznajući značaj mladih za dalji razvoj poljoprivredne proizvodnje, smanjenje trenda depopulacije ruralnih područja, kao i mogućnosti za rast zaposlenosti. 

"Javni poziv predstavlja šansu da započnu sopstveni biznis u poljoprivredi mladi ljudi, starosti od 18 do 35 godina, koji su nezaposleni i imaju završenu srednju poljoprivrednu/veterinarsku školu ili završen poljoprivredni/biotehnički/veterinarski fakultet, a koji posjeduju ili imaju poljoprivredno zemljište u zakupu", navodi se u saopštenju.

Mladi poljoprivrednici po odobrenom biznis planu kroz ovaj javni poziv dobiće bespovratnu podršku do 10.000 eura.

"Mogućnosti definisane javnim pozivom su kupovina stoke i pčelinjih društva, sjemenskog i sadnog materijala, zatim adaptacija i/ili rekonstrukcija objekata, plastenika i drugih pomoćnih objekata (npr. objekat za skladištenje stajskog đubriva i sl.). Korisnici mjere, takođe, mogu podizati nove i/ili revitalizovati i modernizovati postojeće višegodišnje zasade. Podržava se i nabavka namjenske opreme i mehanizacije, sistema za navodnjavanje, kao i protivgradne mreže", navodi se u pozivu.

Podrška se može ostvariti na osnovu podnošenja Zahtjeva za odobravanje biznis plana, koji je sastavni dio Javnog poziva.

"Ministarstvo odobrava Zahtjeve koji ispunjavaju kriterijume propisane javnim pozivom i mladom poljoprivredniku dodjeljuje mentora iz Odjeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji ili iz Odjeljenja za savjetodavne poslove u oblasti stočarstva koji će pratiti realizaciju aktivnosti koje su navedene u biznis planu", kazali su iz ministarstva.

Rok za podnošenje zahtjeva za odobravanje biznis plana je 18. april 2018. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније