Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

02. 03. 2018. 20:24 >> 21:16

SKUPŠTINA - CGO-U

Uvid u dokumenta zabranjen po zakonu

Vodeći se isključivo zakonima Skupština Crne Gore je odbila zahtjev Centra za razvoj nevladinih organizacija da ima uvid u dokumentaciju nevladinih organizacije, koje su predložile kandidate za člana Savjeta RTCG, kaže za TVCG generalni sekretar Skupštine Aleksandar Jovićević. Skupstina, tvrdi Jovićević, nije uradila nista sporno.

Centar za razvoj nevladinih organizacija uskraćen je za uvid u dokumetaciju NVO, koje su predložile kandidate za člana Savjeta RTCG. Za uvid su uskraćeni svojom greškom, tvrdi generalni sekretar Skupstine. Njihov zahtjev, kaže, odbijen je u skladu sa zakonom.

“Predsjednik odbora im je ponudio da izvše uvid u dokumentaciju, ali nijesu iskoristili tu mogućnost. Da su se direktno obratili Administrativnom odboru imali bi preči put da ostvari to pravo”, objašnjava Jovićević.

Poslanicu DPS-a Martu Šćepanović, začudilo je rješenje Skupštine da odbije zahtjev Centra za razvoj nevladinih organizacija za uvid u dokumetaciju.

“Mene čudi ovakva odluka, jer je u trenutku donošenja odluke dokumentacija je bila dostupna. Svako ima pravo da izvrši uvid u dokumentaciju koja je dostavljena Administrativnom odboru”; kaže Šćepanović.

Jovićević objašnjava da je CGO trebalo da se obrati Administrativnom odboru.

“Ali kad se obrate službi Skupštine odnosno generalnom sekretaru mi se moramo držati zakona”, kazao je Jovićević.

U međuvremenu je Administrativni odbor završio jednu fazu postupka, objavio je listu kandidata na sajtu Skuštine. Javno je i to koje su nevladine organizacije podržale jednog ili drugog kandidata za člana Savjeta RTCG.

Ljilja Brnović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније