Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

01. 03. 2018. 18:10 >> 18:07
1

BIJELO POLJE

Od Japana oprema vrijedna 218 hiljade eura

Vlada Japana obezbijediće opremu za Srednju stručnu školu Bijelo Polje, bjelopoljsku Opštu bolnicu i Savez slijepih Crne Gore, ukupno vrijednu 218,33 hiljade eura.

Iz japanske Ambasade je saopšteno da će za Srednju stručnu školu Bijelo Polje biti obezbjeđena stručna obrazovna oprema, medicinska za Opštu bolnicu, a Brajeva oprema za Savez slijepih.

Ceremonija potpisivanja ugovora za tri projekta za osnovne potrebe stanovništva biće održana 7. marta u Ministarstvu prosvjete.

“Uključujući te grantove, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Crnoj Gori od 1998. godine iznosi oko 2,9 miliona eura”, navodi se u saopštenju.

Iz Ambasade je objašnjeno da POPOS donacije imaju za cilj da podrže društveni razvoj kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva.

“Vlada Japana obezbjeđuje finansijsku pomoć neophodnu za realizaciju projekata koji će doprinijeti društveno–ekonomskom razvoju. Zaštita životne sredine, zdravstvena zaštita, obrazovanje i socijalna zaštita su glavne oblasti interesovanja Vlade Japana”, navodi se u saopštenju.

U Crnoj Gori su od 1998. godine realizovana 43 POPOS projekta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније