Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Darko Bulatović, TVCG [ rtcg.me ]

25. 02. 2018. 15:42 >> 21:48
1

REPORTAŽA TVCG

Miodrag jedini đak škole u Nudolu

Osnovna škola "Dragan Kovačević" u selu Nudo na granici sa Bosnom i Hercegovinom, nepune četiri decenije otkad je sagrađena, ostaje bez đaka.

 

Ključ u bravu sudbina je škole koja je nekad brojala i do 200 djece, a danas je četranestogodišnji Miodrag Antunović njen posljednji učenik.

Svakog dana nekoliko kilometara pješke sam od kuće do škole i nazad. Pozdrav sa psom, jedinim drugarom, ispred ulaza a onda pravac u učionicu, opet sam do kraja smjene i tako već dvije godine.

Škola sagrađena 1981. godine imala je nekad i do 200 đaka. Miodrag je danas njen posljednji učenik.

“Pa, dosadno je kad nema učenika, ali ipak ovu dosadu mogu nekako da ubijem, nađem neku osnovu da se izigram”, kazao je Antunović za TVCG.

Miodrag kaže da mu dan prolazi teško, jer nema sa kim da se igra tokom odmora.

Svetlana Gluščević jedina je nastavnica iz sela i dio devetočlanog kolektiva koji će sa zavšetkom školoske godine morati da traži neke nove đake, dok će objekat sagrađen nakon zemljotresa biti prepušten zubu vremena.

“Žao mi je sela što ostaje bez djece i škole, to je žalosno”, navodi Glušćević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније