Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

24. 02. 2018. 18:17   >>  18:27

NAREDNA TRI DANA

Službe da budu spremne za nevrijeme

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova poslao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti u naredna tri dana zbog najavljenih meteoroloških prilika.

U Crnu Goru sjutra stiže takozvani ledeni talas koji će donijeti sniženje temperature i padavine svim crnogorskim gradovima.

"Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se navodi da se će nedjelju, ponedjeljak i utorak (25-27. februara) područje Crne Gore biti pod snažnim uticajem hladnog-ledenog sibirskog talasa koji će zahvatiti veći dio Evrope i Balkan, Direktorat za vanredne situacije MUP-a preko Operativno-komunikacionog centra 112, poslao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti", saopštio je Direktorat.

Poziv je poslat svim opštinama, Upravi policije, svim službama zaštite i spašavanja, Direkciji za saobraćaj, nacionalnim parkovima, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Elektroprivredi Crne Gore, Crnagoraput-u, kao i Aerodromima Crne Gore, Aerodromu Podgorica i Aerodromu Tivat, te Upravi pomorske sigurnosti i Upravi za šume.

"U pozivu je data detaljna informacija o očekivanoj meteorološkoj situaciji, a poslat je u skladu sa preventivnim aktivnostima koje se sprovode za slučaj vremenskih neprilika", navodi se u saopštenju.

Meteorolozi za sjutra najavljuju obilne sniježne padavine i mećavu na sjeveru države sa najvišom dnevnom temperaturom -1 stepen, a, kako kažu, snijeg će padati i u Podgorici poslije podne,a na primorju tokom noći.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније