Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

21. 02. 2018. 16:40 >> 16:47

ALFA CENTAR

Prvacima održali saobraćajni čas

ALFA Centar je danas održao saobraćajni čas u OŠ "Jagoš Kontić" u Nikšiću za sve učenike prvog razreda, koji kroz redovnu nastavu trenutno izučavaju osnovna saobraćajna pravila.

“U današnjem razgovoru sa djecom primijetili smo da su njihova znanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja na visokom nivou. Na većinu pitanja o osnovnim saobraćajnim pravilima i propisima (prilagođenim uzrastu) učenici su odgovarali precizno i tačno. Takođe, na konkretnim primjerima smo im naveli slučajeve ozbiljnog povređivanja njihovih vršnjaka uslijed nepoštovanja propisa , a kroz razgovor smo saznali i kako se oni ponašaju u svakodnevnim situacijama u saobraćaju” kazala je Nada Radović, koordinator programa bezbjednosti saobraćaja.

Ona je kazala i da je uočeno da kod njih postoji dobra osnova i velika želja da znanje u ovoj oblasti dalje unaprijede. 

“Glavni razlog je što prvaci trenutno kroz redovnu nastavu obrađuju dio tema saobraćajnog vaspitanja, te stiču kvalitetna znanja o bezbjednosti saobraćaja. Napominjemo da je ALFA Centar u poslednje dvije godine održao 5 savjetovanja sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa ciljem da ukažu nastavnom kadru na potrebu proučavanja saobraćajnog vaspitanja kroz redovnu nastavu, a ova škola je dobar primjer koji je to u praksi i primijenio.” dodala je Radović.

ALFA Centar najavljuje da će sa ovakvim i sličnim aktivnostima nastaviti kako bi kod što više mladih razvili svijest o važnosti poznavanja i poštovanja saobraćajnih propisa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније