Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

20. 02. 2018. 19:47 >> 20:16

SAVJET ASK

O Vukčeviću na posebnoj sjednici

Savjet Agencije za sprječavanje korupcije zakazao je tematsku sjednicu, na kojoj će raspravljati o sukobu interesa, s akcentom na slučaj Nikole Vukčevića.

Međutim, o tome na nekoj narednoj sjednici, na već zakazanoj za 28. februar biće riječi o slobodnom pristupu informacijama. Danas su članovi Savjeta raspravljali o pravilniku za kontrolu i praćenje kampanje tokom predsjedničkih izbora.

O tome što je Upravni sud poništio odluku Agencije za sprječavanje korupcije po tužbi Nikole Vukčevića, Savjet će raspravljati na nekoj od narednih sjednica, ali ne na sljedećoj koja je zakazana za 28. februar.

Podsjetite me molim vas da li smo se dogovorili da sačekamo presudu Upravnog suda u slučaju Nikole Vukčevića vezano za ovu sjednicu. Drugi zaključak, nisam sigurna da li je bio to vaš stav, ali mislim da treba sjednicu održati bilo ne bilo presude Upravnog suda, imamo o čemu da razgovaramo”, kazala je Vanja Ćalović Marković, članica Savjeta ASK.

“Ova sjednica nije za razmatranje za Nikolu Vukčevića, ovo je samo da se prezentira postupak donošenja mišljenja kad je u pitanju sukob interesa i ograničenje u vršenju javne funkcije”, navela je Goranka Vučinić, predsjednica Savjeta ASK

Na današnjoj sjednici raspravljalo se o pravilima i kontroli kampanje tokom predsjedničkih izbora. Glavne zamjerke Savjet je imao na plan kontrolisanja državnih institucija u opštinama, kao i o nepreciznoj podjeli zaposlenih i njihovih obaveza tokom kampanje predsjedničkih, ali i lokalnih izbora u 12 opština.

Preporuke Savjeta, šta bi trebalo da se uvrsti u plan o rizicima tokom izbornih kampanja, menadžment Agencije za sprječavanje korupcije će uvrstiti u ispravljeni tekst.

Aleksandra Jovančević, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније