Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

20. 02. 2018. 16:01   >>  16:03

ZAKUP LUKE BUDVA

Demokrate optužuju Morsko dobro

Demokratska Crna Gora optužila je Morsko dobro da su korišćenje Luke Budva produžili dosadašnjem korisniku, kompaniji "Dukley marina", na još deset godina, do 2027. godine, bez javnog konkursa i time pričinili višemilionsku štetu.

Predsjednica Mladih demokrata Budve, Bojana Rajković, kazala je na današnjoj press konferenciji da Vlada i JP za upravljanje morskim dobrom Budva duže od decenije izbjegavaju da realizuju postupak javnog nadmetanja za dodjelu koncesije za korišćenje Luke Budva koju propisuju Zakon o lukama i Zakon o koncesijama, i time stvore pretpostavke da ovo javno dobro dobije na koncesiono korišćenje onaj subjekt koji ponudi najbolje uslove.

Poslanik Demokrata, Mijomir Pejović, kazao je da je očigledna namjera vlasti da se privilegovani položaj vlasnika "Dukley Marina" pokušava sakriti iza činjenice da još nije usvojena državna studija lokacije (DSL) za Luku Budvu.

Demokrate pozivaju nadležno državno tužilaštvo da ispita slučaj jer, kako navode, postoje sumnje o korupciji na visokom nivou.

Morsko dobro: Pripremljen Plan davanja na koncesiju

Na optužbe Demokrata reagovali su iz Morskog dobra.

"Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je pripremilo Plan davanja na koncesiju luka od lokalnog značaja, o kojem je sprovelo javnu raspravu, a koji je usvojila Vlada Crne Gore u mjesecu aprilu 2016. godine. U okviru navedenog Plana je između ostalih uvrštena i Luka Budva", navodi se u reagovanju.

Kazali da Državna studija lokacije (DSL) koja je u fazi izrade, predstavlja preduslov da bi izradili koncesioni akt i sprovelo postupak izbora koncesionara.

"DSL-om je potrebno riješiti pitanja namjene i režima korišćenja predmetne lokacije/objekta. Izrada predmetnog Plana je još u toku. Takođe, Vlada Crne Gore je 10. aprila 2017. donijela Odluku da Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore produži ugovor o zakupu/korišćenju luke sa aktuelnim zakupcem, do izbora koncesionara", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније