Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

20. 02. 2018. 11:38 >> 13:30

MARKOVIĆ I JAKAB

CG snažno razvija zdravstvo

Zdravstvo je visoko na listi prioriteta Vlade, zbog čega su i povećanja izdvajanje iz budžeta za tu oblast, poručio je premijer Duško Marković.


On je danas razgovarao sa regionalnom direktoricom Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu Žužanu Jakab 

"Konstatovana je uspješna saradnja naše zemlje i SZO uz ocjenu da Nacionalna kancelarija SZO, koja je uspostavljena u Crnoj Gori 2008. godine, predstavlja primjer efikasne i uspješne realizacije tehničke podrške jednoj državi", navodi se u saopštenju.

U tom kontesktu je istaknuto da je SZO u periodu 2016-2017. izdvojila gotovo 500.000 eura podrške Crnoj Gori, kao i da su usklađeni prioriteti saradnje koji će biti definisani Sporazumom o saradnji za period 2018/2019.

"Premijer je iskazao zadovoljstvo posjetom direktorice Jakab Crnoj Gori ocijenivši značajnim njeno prisustvo današnjem Ministarskom sastanku na temu imunizacije i učešće na sjutrašnjoj prvoj sjednici Nacionalnog savjeta za koordinaciju i prevenciju hroničnih i nezaraznih bolesti u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Informišući regionalnu direktoricu SZO o ostvarenim rezultatima i prioritetima Vlade predsjednik Marković je ukazao da je zdravstvo visoko na listi prioriteta zbog čega se za tu oblast uvećavaju budžetska izdvajanja.

„Snažno razvijamo zdravstveni sistem podizanjem kvaliteta zdravstvenih usluga, boljom dostupnošću zdravstvenih centara i jačanjem kadrovske osnove“ – rekao je premijer istakavši da je u realizaciji tih ciljeva dobrodošla saradnja sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom.

Jakab je pozdravila napredak Crne Gore u evropskim integracijama istakavši značajne rezultate koje integracioni proces ima u unapređenju zdravstvenog sistema. Direktorica

Ona se posebno zahvalila predsjedniku Vlade na uspješnoj interesornoj saradnji u prevladavanju izazova u oblasti zdravstvenog sistema.

"Predsjednik Marković je informisao direktoricu Jakab o našoj politici zaštite zdravlja stanovništva kroz dodatno opterećivanje nezdravih proizvoda poput zaslađenih gaziranih napitaka i duvanskih i alkoholnih proizvoda i ukazao na potrebu usklađivanja politika država Zapadnog Balkana na tom planu gdje bi bila dobrodošla pomoć SZO u koordinaciji aktivnosti", zaključuje se u saopštenju.

Sastanku je prisustvovao i ministar zdravlja Kenan Hrapović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније