Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

19. 02. 2018. 20:42   >>  20:40

SARADNJA SA LDS CHARITIES

Crveni krst dobio 285 invalidskih kolica

Crveni krst Crne Gore (CKCG) dobio je, u okviru saradnje sa američkom dobrotvornom organizacijom LDS Charities, pošiljku od 285 invalidskih kolica koja će biti na raspolaganju svim pojednicima u Crnoj Gori kojima je takva vrsta podrške potrebna.

CKCG je tokom višegodišnje saradnje sa LDS Charities dobio pet pošiljki invalidskih kolica, odnosno 1,48 hiljada komada, a sa tom posljednjom šestom pošiljkom ukupno 1,76 hiljada komada.

“Do sada je preko hiljadu kolica podijeljeno širom zemlje. Ukupna vrijednost posljednje pošiljke iznosi 26,3 hiljade DOLARA”, navodi se u saopštenju.

Invalidska kolica i pomagala su dostupna svim pojedincima u Crnoj Gori i to putem opštinskih organizacija Crvenog krsta.

“Sve organizacije Crvenog krsta u Crnoj Gori imaju po najmanje jednog predstavnika koji je obučen da odradi precizna mjerenja i prilagodi kolica pojedinačnom korisniku. Na taj način sve osobe kojima su potreba invalidska kolica u prilici su da dobiju kolica koja odgovaraju njihovom stanju”, objasnili su iz CKCG.

Svim korisnicima su na raspolaganju dvije vrste kolica – standardna koja su uglavnom namijenjena za kućnu upotrebu, kao i rough rider koja su namijenjena osobama koje dosta vremena provode vani.

“Pozivamo sve pojedince koji imaju potrebe za invalidskim kolicima da se jave organizaciji Crvenog krsta u svom gradu kako bi obučeni predstavnik obavio neophodna mjerenja i prilagođavanja i uručio kolica, te na taj način doprinio boljem kvalitetu života osoba sa invalidetom”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније