Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

17. 02. 2018. 13:55 >> 15:11
1

MILIJARDA USTAJE

Plesom protiv nasilja

Na Trgu nezavisnosti u Podgorici i ove godine se plesalo u okviru globalne kampanja protiv nasilja nad ženama pod nazivom "Milijarda ustaje".

"Nula posto tolerancije prema bilo kakvom nasilju prema djeci i ženama", poruka je sa današnjeg skupa. "Ove godine Jedna milijarda ustaje – revolucija poziva na još jaču globalnu solidarnost u borbi protiv svih oblika nasilja!", poručili su iz Sigurne ženske kuće.

"Jedna milijarda ustaje" je najmasovniji aktivistički pokret u istoriji međunarodne borbe protiv nasilja nad ženama.

Prošle godine, podsjećaju, plesalo se 14. februara u oko 200 država na svijetu, uključujući i Crnu Goru.  


Na poziv direktorice Sigurne ženske kuće Ljiljane Raičević održan je i minut ćutanja za nedavno ubijenog petnaestomjesečnog dječaka u Podgorici.

Ovaj događaj organizuje Sigurna ženska kuća u okviru programa finansiranog od strane Delegacije EU koji sprovodi UNDP sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније