Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 02. 2018. 20:27   >>  20:27 2

SLUČAJ "RAMADA"

Vlada razriješila Obradovića

Vlada je, na današnjoj sjednici, donijela odluku o prestanku mandata direktora Direkcije za Željeznice Nebojše Obradovića, dok je za vršioca dužnosti Direkcije imenovala Miroslava Kukavičića.

Direktor Direkcije za željeznicu Nebojša Obradović osuđen je tri mjeseca uslovno, jer je prema presudi suda, zloupotrebom položaja oštetio budžet za skoro 950 eura.

Obradović je novcem iz državne kase platio održavanje dva politička skupa Socijaldemokrata. Obradović uslovnu kaznu neće odslužiti ukoliko za dvije godine ne počini krivično djelo.

To je odluka Apelacionog suda koja je uslijedila nakon razmatranja žalbi, pa je presuda Višeg suda kojom je Obradović osuđen na tri mjeseca zatvora preinačena.

"U postupku donošenja pobijane presude, a ni u samoj odluci nijesu počinjene povrede procesnog i materijalnog zakonika na čije postojanje drugostepeni sud pazi. Sadržina presude je u potpunosti sačinjena u skladu sa odredbama ZKP kojima je ona uređena", piše u obrazloženju Apelacionog suda.

Kako se navodi, ispitujući presudu u dijelu odluke o izrečenoj kazni, drugostepeni sud je našao da su žalbe optuženog i njegovog branioca osnovane.

"S obzirom na propisanu kaznu zatvora za krivično djelo za koje je optuženi oglašen krivim, od šest mjeseci do pet godina, djelo koje je optuženi počinio predstavlja lakše krivično djelo. Prvostepeni sud je kao olakšavajuće okolnosti vidio to da je optuženi porodičnan čovjek, otac dvoje maloljetne djece i da ranije nije osuđivan, što je odraz njegovog pozitivnog ponašanja i vladanja u društvu", piše u obrazloženju odluke.

Prema navodima prvostepene presude, okrivljeni Obradović je kao uredne prihvatio dvije fakture hotela "Ramada" u Podgorici kojima se obavezao da plati iznose od 560 i 389,25 eura za uslugu održavanja dva skupa u konferencijskoj Sali.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније