Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

14. 02. 2018. 18:50 >> 23:09
10

UPRKOS ODLUCI SUDA

Škrelja: Skupština da izabere Jovetića

Predsjednik Administrativnog odbora, Luiđ Škrelja, kazao je da će insistirati da se izabere novi član Savjeta Radio-televizije Crne Gore (RTCG), uprkos rješenju Osnovnog suda u Nikšiću kojim je naložena privremena mjera vraćanja Nikole Vukčevića u Savjet RTCG.

Podsjetimo, Osnovni sud u Nikšiću donio je danas rješenje kojim je naložio privremenu mjeru vraćanja Vukčevića u Savjet RTCG u roku od tri dana do prijema rješenja.

Škrelja nije želio da komentariše današnju odluku suda. "Nije moje da komentarišem odluke sudova", kazao je on za TVCG.

Činjenica je, kako je istakao, da je Administrativni odbor u potpunosti ispoštovao proceduru prilikom odlučivanja o razrješenju Vukčevića, kao i ostalih članova Savjeta RTCG.

"Tako ćemo odlučivati i ubuduće. Administrativni odbor radi transparentno, uz maksimalno poštovanje svih zakonskih normi i procedura", kazao je Škrelja.

Skupština bi danas trebalo da imenuje Ivana Jovetića za člana Savjeta RTCG, umjesto Vukčevića.

"Malo me zabrinjava što je odluka nikšićkog suda donijeta baš danas, kada se raspravlja o imenovanju Jovetića za novog člana Savjeta", naveo je Škrelja.

Advokatski tim Vukčevića zatražio je od predsjednika Skupštine, Ivana Brajovića, da sa dnevnog reda današnje sjednice ukloni tačku izbora novog člana Savjeta RTCG. Skupština je, međutim, u dnevni red uvrstila tu tačku.

Parlament danas nije raspravljao o imenovanju Jovetića. Nastavak sjednice, kako je saopštio predsjednik Skupštine Ivan Brajović, zakazan je za sjutra u 11 sati.

"Insitiraću da se predlog odluke Administrativnog odbora maksimalno ispoštuje na plenumu i da se glasa za čovjeka koji je dobio podršku na Odboru i izabere novi član Savjeta RTCG. To bez ikakve dileme", naglasio je Škrelja. 

Po odluci suda, Skupština i država imaju rok od tri dana da vrate Vukčevića na mjesto člana Savjeta, a istu odluku donio je i Osnovni sud u Podgorici u slučaju Gorana Đurovića.

 

"Bez velike nade da će se postupiti po odlukama"

U Institutu alternativa kažu da odluke sudova pokazuju da se naše pravosuđe mijenja. U slučaju članova Savjeta RTCG mora uslijediti i adekvatna reakcija Skupštine.

"Poslanici su od starta donijeli nezakonitu odluku i od starta na to bili upozoravni. a sad im je to stiglo i iz državnog organa. Mislim da je neprijatno svima nama da je Skupština u takvom stanju. Ponašanje Skupštine, dijela poslanika, je skandalozno. Takođe, skandalozno je da Skupština dovede u pitanje odluke sudova, tako da nemamo preveliku nadu da će Skupština postupiti po odlukama, ali nema apsolutno nikakve dileme da bi ona to morala", kazala je, za TVCG, istraživačica javnih politika u IA, Dina Bajramspahić.

Advokat Nikole Vukčevića, Vanja Mugoša, očekuje da poslanici ispoštuju odluku suda.

"Očekujem da svako u ovoj državi, pa time i Skupština, poštuje odluke suda svidjele im se ili ne. Ne mislim, niti očekujem, da bi odluka poslanka mogla da bude drugačija", rekao je Mugoša.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније