Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

14. 02. 2018. 19:01 >> 19:01
1

PAŽIN BUDUĆIM PRAVNICIMA

Suština vladavine prava je u vrijednostima

Suština vladavine prava nije u pravnim normama, već u vrijednostima, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin.

Iz Vlade je saopšteno da je Pažin danas održao predavanje na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore na temu „Vladavina prava, pravni i politički koncept, izazov i perspektiva Crne Gore“.

Govoreći o konceptu vladavine prava, ukazao je da je vladavina prava daleko više od efikasnog pravnog poretka ili borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, naglašavajući da suština vladavine prava zapravo leži u zaštiti i afirmaciji temeljnih društvenih vrijednosti.

"Nijedna pravna norma nije sama sebi cilj. Iza svake norme krije se neka vrijednost – to je suština vladavine prava", naveo je Pažin.

U razgovoru o mehanizmima ostvarivanja vladavine prava u Crnoj Gori, potpredsjednik Vlade je naglasio da su Ustavom Crne Gore u domaći pravni poredak uvedeni međunarodno-pravni akti nadzakonske snage, koji propisuju najviše civilizacijske standarde zaštite ljudskog dostojanstva kao izvora ljudskih prava.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније