Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

13. 02. 2018. 17:37 >> 17:35
1

IZ EU FONDOVA

Za sanaciju Andrićeve kuće 190.000 eura

Opština Herceg Novi obezbijedila je preko 190.000 eura za sanaciju kuće nobelovca Iva Andrića.

Novac je obezbijeđen kroz projekat „Očuvanje, unaprijeđenje i promovisanje prirodnog i kulturnog nasljeđa primorskih zajednica kroz jačanje modela eko-muzeja čiji je cilj pametno i održivo upravljanje turizmom’’, koji finansira EU.

Imajući u vidu da je jedan od prioriteta lokalne uprave sanacija i stavljanje u funkciju Andrićeve kuće, Opština Herceg Novi je preko Kancelarije za međunarodnu saradnju, a zajedno sa partnerima, aplicirala na prvi poziv Interreg IPA programa prekogranične saradnje Italija – Albanija – Crna Gora i projekat je odobren.

„Partneri sa kojima će ovaj projekat biti realizovan su Agencija za lokalnu demokratiju iz Crne Gore, Regionalna razvojna agencija i opština Himara iz Albanije, te opština Trikaze iz regije Pulja u Italiji“, saopšteno je iz Opštine HN.

Vrijednost projekta za Opštinu Herceg Novi iznosi 190.706 eura, uz mogućnost neznatnog umanjenja u procesu pripreme potpisivanja ugovora sa predstavnicima Evropske unije.

Ukupna vrijednost projekta je 1.439.385 eura.

“Sredstvima iz projekta će biti finansirani radovi na kompletnoj obnovi postojećeg zdanja na Toploj, uz očuvanje autentičnog izgleda kuće i dvorišta, nakon čega će dio sredstava biti usmjeren na unaprijeđenje turističke ponude u kući Nobelovca, i to kroz pametne digitalne sadržaje koji će biti definisati tokom realizacije projekta”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније