Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

13. 02. 2018. 17:19 >> 17:18

BOGDANOVIĆ - NIKOLIĆ

Zakoni dobri, neophodna saradnja

U oblasti medijske pismenosti u Crnoj Gori, postavljen je dobar zakonodavni okvir, a neophodno je u saradnji sa svim relevantnim državnim organima, medijskom zajednicom i nevladinim organizacijama raditi na njegovoj dosljednoj primjeni u praksi.

To su tokom sastanka ocijenili ministar kulture Aleksandar Bogdanović i direktorica Instituta za medije Olivera Nikolić.

Kako je saopšteno iz Ministarsva kulture, direktorica Instituta za medije Olivera Nikolić predstavila je projekat Instituta koji će finansirati Evropska komisija.

Kako je istakla, projekat će se baviti etikom u crnogorskim medijima i biće realizovan u saradnji sa Mirovnim institutom iz Ljubljane i Mrežom etičkog novinarstva iz Londona.

Bogdanović je istakao zadovoljstvo što je važnost ovako značajne teme prepoznata od Instituta za medije i naglasio kako je uvjeren da će projekat biti uspješno realizovan.

"Sastanku su prisustvovali: generalni direktor Direktorata za medije Željko Rutović, predstavnica Mirovnog instituta iz Ljubljane Brankica Petković i koordinatorka projekta Jelena Topalović", saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније