Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B. Višnjić

13. 02. 2018. 12:26 >> 20:05
12

ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Građani najviše vjeruju Javnom servisu

Radio i televizija Crne Gore (RTCG) ima najveće povjerenje građana, pokazalo je istraživanje "Ispitivanje snage brenda Televizije, Radija i Portala RTCG za 2017. godinu".

 

Istraživanje je rađeno u decembru prošle godine na uzorku od hiljadu građana iz 21 opštine, starijih od 15 godina, a najveći procenat ispitanih je starosti do 49 godina.

Ispitanici, njih 32 odsto, imaju najviše povjerenja u RTCG.

"Trend rasta je konstantan od 2011, a u odnosu na 2016. povjerenje je poraslo 1,3 odsto. Najveći procenat ispitanika smatra da je RTCG televizija sa dugom tradicijom i TV stanica koja realizuje direktne prenose sportskih događaja, kao i da u dovoljnoj mjeri ima zastupljen obrazovni i naučni program", kazala je projekt menadžer firme E3 Consulting koja je radila istraživanje, Aleksandra Popović.

Na pitanje koju TV stanicu najčešće gledaju, ispitanici, njih 24,4 odsto, kazalo je da je to Prvi program TVCG, i po tom pokazatelju je na drugom mjestu.

"Ispitanici njih 82 odsto smatra da je Prvi program doživio promjene na bolje, dok njih 67 odsto to smatra za Drugi program TVCG u 2017.", navela je Popović.

Najlošije su ocijenjeni zabavni, muzički program i strane serije na Prvom programu TVCG, dok su najbolje ocijenjeni Jutarnji program, Dnevnik 2 i direktni prenosi sportskih događaja.

Kao najkvalitetniji program u okviru Prvog programa RTCG gledaoci izdvajaju i program na manjinskim jezicima, program za osobe sa invaliditetom i za NVO sektor.

"U odnosu na 2016. najveći porast ocjena bilježe Jutarnji program i Dnevnik 2", navela je Popović.

Ispitanici smatraju da je Dnevnik TVCG informativan, da brzo prenosi nove vijesti, dok je najniže ocjene dobio u kategoriji političke neutralnosti i modernosti.

Ispitanici koji su kao omiljeni označili Prvi program TVCG u najvećem procentu ističu objektivnost (42%), potom brzinu emitovanja vijesti i informacija (38,9%) i kvalitet voditelja (25,1%).

Kada je riječ o Radiju Crne Gore, 62 odsto ispitanika ne sluša talase RCG, dok 16 odsto njih to čini rijetko.

"Najveći broj slušalaca je sa sjevera i stariji su od 60 godina", navela je Popović.

Istraživanje je pokazalo da više od 70 odsto ispitanika ne posjećuje Portal RTCG, dok njih 21 odsto to čini redovno.

Ispitanici koji posjećuju Portal ocijenili su da je informativan, da obuhvata veliki broj tema i da je zanimljiv.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније