Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

11. 02. 2018. 09:29 >> 09:28

USKORO ELEKTRONSKI

Papirni recepti odlaze u istoriju

Završna faza projekta uvođenja elektronskog recepta je pri kraju. Štampana verzija uskoro će biti potpuno ukinutoa.

To nam je saopšteno u Fondu za zdravstveno osiguranje. U državnim apotekama ljekovi se već podižu putem elektronskog, ali osiguranici češće donose papirne recepte.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje, Sead Čirgić, saopštio je TVCG da već imamo elektronske recepte, ali da se papirna forma štampa zbog privatnih apoteka.

"Dok njih ne pripremimo, nećemo donositi odluku o isključenju papirnih recepata", kaže Čirgić, navodeći da su benefiti elektronskog recepta višestruki.

U Fondu razmišljaju i o uvođenju elektronskih zdravstvenih knjižica, koje bi zamijenile papirne, koje sada koristimo.

Prilog: Snežana Vetnić, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније