Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

10. 02. 2018. 12:59 >> 14:04
1

FABRIKA "TARA"

Sačekaćemo konačnu odluku nadležnih

Mojkovačka fabrika Tara preduzela je sve mjere bezbjednosti, a primjenjuje sve propisane mjere zaštite na radu, o čemu su sud dali i predstavnici inspekcijskih organa, saopšteno je iz kompanije Tara Aerospace AD.

 

Kompanije će, kako su saopštili, sačekati konačne odluke nadležnih organa o uzrocima nesrećnog događaja, u kom su stradala dva radnika.

U prvom saopštenju nakon tragedije koja se dogodila krajem januara, iz kompanije su porodicama stradalih uputili saučešće, navodeći da se, poštujući njihovu bol, nijesu do sada javno oglašavali.

Na to su, kako su pojasnili, prinuđeni jer se u dijelu medija na, kako smatraju, "krajnje neprimjeren i neprofesionalan način zloupotrebljava tragičan događaj, sa ciljem da se zbog ostvarenja ličnih i privatnih interesa pojedinaca kompromituje kompanija".

"Podsjećamo javnost da je naša kompanija preduzela sve mjere bezbjednosti, te da primjenjuje sve propisane mjere zaštite na radu, o čemu su sud dali i predstavnici inspekcijskih organa, ali će naša kompanija, u svakom slučaju, sačekati konačne odluke nadležnih organa o uzrocima nesrećnog događaja", saopštili su iz mojkovačke fabrike.

Navode kako je dio crnogorskih medija "krajnje neprofesionalno i protivno elementarnim standardima svoje profesije dao značajan medijski prostor osobama, koje objektivno niti imaju pravo, niti mogu pružiti javnosti bilo kakvu istinitu i provjerljivu činjenicu u pogledu predmetnog događaja".

"Jer imaju lični interes da radi uspjeha u sudskim sporovima, kompromituju našu kompaniju. Tako je, u vise navrata, povodom ovog događaja, a zloupotrebljavajući tragediju i bol porodica, takozvani predsjednik sindikata TARA Marinko Medojević, iznosio grube neistine u pogledu rada naše kompanije, uslovima rada u njoj, te postupanja menadžmenta iste", navode iz Tare.

Navode da Medojević "nije zaposlen u kompaniji Tara Aerospace AD", te da je, kako poručuju, "isti politički angažovano lice (odbornik i visoki predstavnik jedne političke partije), pa nikako ne može istupati sa pozicije sindikalnog lidera".

"Jer sindikalni lider ne može biti politički angažovano lice i lice koje nije u radnom odnosu. Imenovani koristi ovaj tragičan događaj radi ličnih i političkih ciljeva, te radi pritiska putem medija na sudove, budući da vodi postupak protiv Tare Aerospace AD. Takođe, ističemo da je javnost bila svjedok obraćanja Dragoslava Negoicića, protiv koga se vodi krivični postupak pred Osnovnim sudom u Bijelom Polju za krivično djelo - Teška djela protiv opšte sigurnosti, u kojem je imenovani optužen da je uslijed njegovih radnji došlo do eksplozije u našoj kompaniji, u kojoj je povrijeđeno više osoba i načinjena veća imovinska šteta", podsjećaju iz kompanije.

Smatraju da "medijska haranga" predstavlja "jedan vid pritiska na poslodavca i menadžment, kako bi se istom otežalo dalje poslovanje u Crnoj Gori, te isti bio prinuđen da zatvori fabriku, usled čega bi veliki broj ljudi ostao bez posla".

"Javnost neka sudi kome bi ovakav ishod bio u interesu, posebno kod činjenice da smo se tokom cijelog poslovanja u Crnoj Gori trudili da poslujemo isključivo u skladu sa zakonima države, te bili partner i državi, Vladi i sindikatu našeg kolektiva, što očito smeta određenim strukturama i malom broju pojedinaca", saopštila je kompanija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније