Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan; Objavio: I. P. ]

09. 02. 2018. 08:11 >> 08:10
11

PRIJAVIO ASK-U

Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić prijavio je Agenciji za sprečavanje korupcije ASK da mu je početkom decembra isplaćeno 43.026 eura, a kao osnov sticanja navedena je naknada štete.

 

Iz Specijalnog tužilaštva Danu je saopšteno da je taj novac ostvario po osnovu pravosnažne presude Višeg suda u Podgorici.

Shodno obavezi da kao javni funkcioner podnese izvještaj u slučaju promjena iz izvještaja koje se odnose na uvećanje imovine za više od 5.000 eura, Katnić je obavijestio ASK da mu je presudom dosuđen iznos od 43.026,07 eura, na ime naknade štete koja se odnosi na neisplaćeni dio zarade u Apelacionom sudu.

Katnić je ranije kao sudija Apelacionog suda tužio državu zbog neisplaćivanja dijela zarade koja mu je po zakonu pripadala.

Tužbu je podnijelo više sudija Apelacionog suda, jer im godinama nije isplaćivan specijalni dodatak na zaradu koji im je pripadao na osnovu Zakona o sudovima.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније