Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 02. 2018. 19:06   >>  19:24

VLADA OPREDJELILA

Za seoske vodovode milion eura

Za rješava problema vodosnabdijevanja seoskog stanovništva, Vlada će u ovoj godini potrošiti oko milion eura.

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici donijela Program podsticanja projekta u vodoprivredi za 2018.  Za finansiranje obaveza i potreba u toj oblasti, opredijeljeno je 1.050.000 eura, što je planirano i budžetom za ovu godinu. 

“Realizacijom Programa rješava se problem vodosnabdijevanja seoskog stanovništva, rješavaju se ključni problemi u upravljanju vodama i unapređuje međunarodna saradnja, što će doprinijeti poboljšanju uslova života i razvoju poljoprivrede, kao i ukupnih ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima”, saopšteno je iz Vlade.

Donijet je i Program upotrebe sredstava za upravljanje vodnim resursima za 2018. godinu, kojim je predviđeno 200.000 eura za finansiranje izradu planske i projektne dokumentacije u oblasti upravljanja vodnim resursima, zaštitu od štetnog dejstva voda i podršku projektima vodosnabdijevanja u bezvodnim područjima.

Vlada je usvojila Informaciju o potrebnim finansijskim sredstvima za potrebe sprovođenja Plana preventivnih mjera za suzbijanje bolesti kvrgave kože i bolesti plavog jezika u 2018. i donijela neophodne zaključke kako bi se obezbijedila sredstva u iznosu od 817.843 eura za tu namjenu.

“Ocijenjeno je da su troškovi suzbijanja ove dvije naročito opasne zarazne bolesti životinja, iako visoki, vrlo opravdani, efikasni, ali i ekonomični, jer obezbjeđuju kroz prevenciju i značajno niže troškove u odnosu na moguće posljedice pojave bolesti”, zaključuje se u saopštenju Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније