Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ RTCG/F. R - I. P. ]

08. 02. 2018. 11:29 >> 12:03
2

KOVAČEVIĆ TVRDI

Dječak u januaru adekvatno zbrinut

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), Zorica Kovačević, saopštila je da je dječak, koji je u ponedjeljak ujutro od posljedica batina preminuo u Institutu za bolesti djece (IBD), primio adekvatnu zdravstvenu njegu kada je prvi put primljen 6. januara ove godine.

 

Ona je, na konferenciji za novinare, povodom oslikavanja holova Instituta za bolesti djece, saopštila da je petnaestomjesečni dječak 6. januara primljen u Dječju bolnicu.

Ukoliko bude propusta od strane ljekara, Kovačević poručuje da će sankcije biti rigorozne.  Dobio je, kaže, adekvatnu zdravstvenu njegu, i istakla da su o dječaku dva dana brinula tri ljekara.

Kovačević nije željela da govori o povredama dječaka, navodeći da je sva medicinska dokumentacija predata Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT).

"Dijete je primilo adekvatnu zdravstvenu njegu. Trojica ljekara dva dana su brinula o njemu. Sve je sada u rukama VDT-a", rekla je Kovačević novinarima.

Ona je naglasila da postoji procedura po kojoj ljekar prijavljuje nasilje nad djecom, ukoliko posumnja na njega.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније